Квантов скок в развитието: в САЩ оцениха новия руски пистолет ПЛ-15

Квантов скок в развитието: в САЩ оцениха новия руски пистолет ПЛ-15
“Дали ПЛ-15 е голяма стъпка напред в сравнение със съществуващите оръжия”, пита американското издание The National Interest и дава кратък и ясен отговор – да.

Напредъкът в развитието в сравнение с пистолета “Макаров” е “квантов скок”, смята авторът на публикацията, цитирана от “Российская газета“.

В материала се припомня, че историята на новия пистолет започва през 2014 година. Първо се появява ПЛ-14, в който са обединени най-добрите качества на руските и чуждестранните пистолети. След първите му изпитания изникват някои въпроси около спусковия механизъм с двойно действие, но по всички останали параметри оръжието е оценено като превъзходно. След усъвършенстването недостатъците са изчистени и към пистолета вече няма никакви претенции.

“В общи линии новите ПЛ-15 и ПЛ-15К са отлични пистолети”, признава The National Interest.

Авторът на публикацията предполага, че с новия пистолет първо ще бъдат оборудване в армейските подразделения и може да замени “Глок”.

Отбелязва се още, че новото оръжие ще бъде щателно изпитано и предназначено за дълга (не по-малко от 10 000 изстрела) употреба, а за понижаване на теглото то ще разполага с рама от алуминиева сплав. Показателно е, че американското издание определя пистолета като “безумно успешен”. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.