Ирак получи нова партида руски танкове Т-90С

Ирак получи нова партида руски танкове Т-90С


Ирак получи нова партида руски танкове Т-90С – четвърта поред от съвременните руски бронирани машини.

Това съобщи издание Iraqi News, цитирано от “Российская газета”. Генерал-майор Валид Халифа, командир на 9-а бронетанкова дивизия от армията на Ирак, потвърди пристигането на танковете в страната и добави, че военните са подготвени за експлоатацията на машините. Те са преминали обучение с руски специалисти.

Ирак подписа споразумението с Русия за доставката на модернизирани бойни танкове Т-90С през юли 2017 година. Цената на сделката е 1 млрд. долара. А ЦАМТО съобщи, че според годишния отчет на “Уралвагонзавод” през 2016 г. предприятието е сключило базов договор за доставката на 73 танка Т-90С/СК за иракските въоръжени сили.

И още тогава, пишат журналистите, тръгнали мнения, че поръчката ще бъде значително по-голяма.

През юни миналата година американските военни експерти изказаха опасенията си по повод на възможните загуби на иракския пазар за тежка бронирана техника.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.