Информационна борса набира войници за армията

Информационна борса набира войници за армиятаРазкриха информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. Събитието се проведе днес пред бизнес центъра в Хасково в рамките на кампанията “Бъди войник”
.

Българската армия дава възможност за стабилни доходи, кариерно развитие, дългосрочен ангажимент и сигурност. Това е професия с престиж в обществото.

Ако младите хора припознават себе си в тази кауза, означава, че тяхното място е при нас, защото Българската армия е патриотизъм в действие. Това каза заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на пресконференция в Благоевград.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев представи данни от началото на кампанията „Бъди войник“ и акцентира върху нейните цели и задачи. За един месец от началото на кампанията документи за военна служба във военните окръжия са подали 111 души. На информационните борси за набиране на войници и матроси за Българската армия в градовете Стара Загора и Перник информация са потърсили над 200 души. Гражданите, които са се обадили на единния национален телефон, са близо 100.

Тази година се предвиждат до 5 конкурса за набиране на военнослужещи, като по първия от тях документи вече се приемат във военните окръжия – съобщи заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. Той подчерта още, че във формированията на видовете въоръжени сили продължават ежедневните тренировки. Предстоят и съвместни подготовки, национални и международни учения, като през тази година планираните национални учения са близо 300.

„Желанието ни е кандидатите да могат да направят информиран избор за служба във въоръжените сили“, подчерта генерал-лейтенант Димитър Илиев.

На място бе изложена част от техниката на армията и въоръжение, а улицата беше затворена за движение на автомобили. До момента за сухопътните войски са обявени 185 свободни места, а за бригадата 40 места в трите гарнизона Стара Загора, Хасково и Ямбол.

Военнослужещите, подали заявление и кандидатстват са 380 човека. За Хасковското поделение са подали 19 кандидати за 5 от обявените свободни места.

Днес 22 Март е последният срок за подаване на документи. Това заяви командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов. Конкурсът е обявен със заповед на министъра на отбраната. / novini.bg


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.