Извънредно от Москва: Въоръжените сили на Русия започват да се изтеглят от Сирия

Извънредно от Москва: Въоръжените сили на Русия започват да се изтеглят от Сирия
Въоръжените сили на Русия започнаха да се изтеглят постепенно от Сирия. Първи ще си тръгнат самолетоносачът “Адмирал Кузнецов”, крайцерът “Петър Велики” и съпровождащите ги кораби.

Това каза на пресконференция днес началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили генерал Валерий Герасимов, предаде РИА “Новости”.

Герасимов напомни, че от 30 декември 2016 г. в цяла Сирия в сила е спиране на огъня, което не включва международните терористични групировки.

Летците от морската авиация за два месеца участие на руската корабна групировка в офанзивата срещу “Ислямска държава”  са осъществили 420 бойни полета и са унищожили 1252 обекта на терористите, каза командващият на руската войскова групировка в Сирия генерал-полковник Андрей Картаполов, цитиран от ТАСС.


Loading...

Подкрепата на ВКС на Русия изигра основна роля в борбата срещу терористите, заяви по видеоконферентна връзка от Дамаск началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Сирия Али Айюб.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.