Извънредно! Въстание в Сирия: Яростни граждани атакуват с павета и оръжия терористи, които панически бягат

Извънредно! Въстание в Сирия: Яростни граждани атакуват с павета и оръжия терористи, които панически бягат
В интернет изтекоха кадри от бунта на жителите на сирийския град Кафр Набуда в провинция Хама, Сирия против терористите от ИД.

Когато групировките „Ахрар аш-Шам” и „Джейш ал-Наср” с военна техника и транспорт за осигуряване се събирали на главната улица на града, те внезапно са атакувани от разярена тълпа от местни жители, които започнали да хвърлят павета и да съпровождат атаката си с отбрани ругатни.

Благодарение на внезапността на нападението терористите буквално се избягали от града на север, предават информационните агенции.

Предния ден двете групировки извършили мобилизация сред населението за нападение срещу двата близки проправителствени града Ал Мигхайр и Карназ. Хората от Кафр Набуда обаче не били във възторг от изострянето на бойните действия в региона след няколко месеца относително спокойствие и това предизвикало стихийния бунт.

Мирните хора не само хвърляли камъни по терористите, но и открили огън от стрелково оръжие по един от конвоите, което предизвикало ответен огън от страна на джихадистите. Има данни за убити 5-6 терористи и ранени около 20.

Гражданите овладели минохвъргачна позиция с боеприпаси и унищожили пикап на „Ахрар аш-Шам”, снабден с картечница голям калибър. Очаква се градът да премине под контрола на сирийската армия.


Loading...

По време на сблъскванията десетки жители на града са убити и ранени.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.