Игор Козлов: Руската военна техника става невидима за електронното разузнаване

Игор Козлов


Специалистите на руския холдинг „Роселектроника“, част от „Ростех“, са създали феритно влакно, способно да защитава електронните уреди на съвременните бронирани машини, зенитно-ракетни системи и самолети от въздействието на средствата на радиоелектронната борба, съобщава „Известия“.
Генералният директор на холдинга Игор Козлов казва пред изданието, че в Русия е разработен уникален материал с ниско относително тегло и висока гъвкавост, способен напълно да поглъща въздействието на „ударните вълни“ на радиоелектронните оръжия, както и да спира разпространението на ненасочените електронни излъчвания от електрониката на машините, по които може да се насочват модерните системи за поразяване.
„Всичко това прави както стационарните, така и подвижните обекти на бойното поле неразличими за високоточните оръжия с топлинни, инфрачервени и електромагнитни системи за насочване“, пояснява Козлов.

По думите му феритното влакно осигурява пълна защита на радиоелектронната апаратура, разположена във вътрешността на базови носещи конструкции от първа, втора и трета степен – тоест от обикновения IPhone в ръцете на войника до радиолокационните станции за откриване и набелязване на целите на ПВО-комплексите С-500 „Прометей“.


Loading...

Според Игор Козлов свойствата на новия материал осигуряват ефективна защита не само на наземната, но и на морската радиоелектронна апаратура.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.