Засилване на сигурността: Разположиха модернизирана радарна станция на западните граници на Русия

Засилване на сигурността: Разположиха модернизирана радарна станция на западните граници на Русия
Радарът “Небо-УМ” значително ще увеличи оперативните способности на звената за въздушно наблюдение, както и на единиците за ПВО, използващи системите С-300 и С-400 “Триумф”

На западните граници на Руската федерация е пусната в действие радарната станция от ново поколение “Небо-УМ”. Изтънчената техника е част от ПВО дивизия, която се намира във Воронежката област.

Новата радарна станция представлява модернизация от семейство “Небо” с променен състав на оборудването на новата елементна база. Радарната станция открива и следи въздушни обекти като самолети, хеликоптери, крилати ракети и бойни блокове на балистични ракети.

После пълната информация се изпраща до най-близкия команден пункт и зенитни комплекси, от които се предприемат по-нататъшни действия.

В допълнение към стандартните задачи, изпълнявани от радарите, дълбоко модифицираната версия “Небо-УМ” е в състояние да открие източник, който генерира радиоелектронни смущения, включително и да идентифицира местоположението му.

Ефективният обхват на дълбоко модернизираната радарна система “Небо-УМ” е около 600 км. В това разстояние тя може да разпознае самолети, които летят на височина до 80 км.

“Новият радар ще увеличи възможностите на Западния военен окръг и контрола на въздушното пространство в южната част на Русия”, казаха от командването на окръга. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.