Експерт бие тревога: Северна Корея подготвя невиждан досега удар от космоса по САЩ

Експерт бие тревога: Северна Корея подготвя невиждан досега удар от космоса по САЩ
Северна Корея може да подготвя удар с електромагнитен импулс по САЩ с два сателита, които в момента се намират над Америка. Това предупреждават експерти, цитирани от „Дейли Мейл”

Налице са страхове, че Пхенян тайно разработва възможността си да детонира ядрени оръжия високо в космоса, което ще доведе до огромен електромагнитен импулс, който на свой ред ще извади от строя всичките електронни системи под себе си и ще доведе до катастрофа.

Северна Корея има два сателита за наблюдение на Земята, изстреляни през 2012 и 2016 година. На всеки са му необходимо около 94 минути, за да обиколи Земята.

Д-р Питър Винсен При, изпълнителен директор на Работната група за национална и вътрешна сигурност на САЩ, предупреди, че Северна Корея позиционира своите сателити така, „че да може единия от тях винаги да се намира близко до САЩ или над САЩ”.

„Ако настане криза и ние решим да нападнем Северна Корея, Ким Чен Ун може да заплаши нашия президент и да каже: Ами, не прави това, защото ние ще изгорим цялата ти страна”, казва При.

„Той е заявявал, че ще превърне САЩ в пепел и свърза сателитната си програма с тези заплахи в своите изявления, за да ни спре да нападнем.

Ако искате да спечелите една нова Корейска война, едно от нещата, които със сигурност вие трябва да обмислите да направите, е да нападнете територията на САЩ”, каза още той.

Според При, Пхенян може да черпи вдъхновение от план на СССР, според който САЩ е могло да бъдат ударени с електромагнитен пулс по време на Студената война.


Loading...

По думите му, скорошният ракетен тест на Пхенян е приличал „доста подозрително” на тренировка за нанасянето на електромагнитен удар.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

Comments are closed.