Експерти от САЩ оцениха перспективите на новата автоматична пушка АК-203

Експерти от САЩ оцениха перспективите на новата автоматична пушка АК-203
Какво мислят експертите от американския портал National Interest за новия автомат на концерна “Калашников”?

Американското издание National Interest даде оценката си за новата руска автоматична пушка от “Калашников” – АК-203.

Автоматът ще се произвежда в Индия – в завод, който неотдавна отвори врати в южноазиатската страна. Експертите смятат, че “смъртоносният” АК-203 има известни преимущества пред индийския INSAS.

Според текста руският автомат превъзхожда индийския аналог по няколко параметъра: АК-203 няма шанс да “забие” поради високи температури, той е по-малък като маса и размер, а ергономичността му е много по-добра.

Оръжието разполага и с релса “Пикатини” за окачване на различни типове мерници и други тактически добавки, което превръща АК-203 в универсално оръжие, пише интернет порталът Бог-рата.

Американското издание твърди, че производството на автомати АК-203 в Индия ще осигури на Русия сигурна работа за десетилетия напред.

Автоматичните пушки от “серия 200” бяха представени пред чуждестранните купувачи едва тази година. Индия е най-големият партньор на Русия във военно-техническия сектор.

Всяка година тя купува руско оръжие на стойност няколко милиарда долара. Повече от 70% от оръжията и военното оборудване в индийската армия са именно от руски или съветски произход. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.