Екипажи на самолети Ту-160 и Ту-95МС извършиха дозареждане във въздуха по време на тренировки

Екипажи на самолети Ту-160 и Ту-95МС извършиха дозареждане във въздуха по време на тренировки
Екипажи на стратегическите ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС изпълниха полети с дозареждане във въздуха по време на летателно-технически учение, съобщиха от пресслужбата на военното министерство.

По данни на ведомството продължителността на полета е съставила между 5 и 10 часа, за което време летателният състав е изминал до 8 хил. километра разстояние.

“Дозарежданеот е проведено в дневно и в нощно време на височина от над 5 хил. метра и скорост около 600 км. в час, с използването на допълнително осветяване, установено както на въздушния танкер, така и на зареждания въздушен съд”, гласи съобщението.

От министерството на отбраната отбелязват, че въздушното дозареждане на гориво е необходим елемент от подготовката на летците от стратегическата авиация, позволяващ значително да се увеличи бойният радиус на действие и да се изпълняват задачите на отдалечени от базата места.

Ученията със съединенията на стратегическата авиация започнаха на 2 октомври в рамките на контролните проверки на руските въоръжени сили за 2018 година. В тях са ангажирани над 30 екипажа на Ту-160, Ту-95МС, Ту-22М3, Ил-78.

В хода на мероприятията летателният състав отработва пребазиране на оперативни летища, полети с дозареждане във въздуха както и прлагане на авиационни средства за поразяване по наземни цели на полигон. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.