Денят на чакалите

Денят на чакалите
Войници от Руската национална гвардия прилагат тактики на американските Делта Форс и британските спецчасти САС, използвани в Афганистан, Ирак и Северна Африка.

Първите внезапни проверки за бойна готовност на Руската национална гвардия се проведоха на 13-17 март. Екипите бяха изпратени в Чечения за оперативно обучение, включващо внезапни набези с бъгита на площ стотици квадратни километри.

Подобни операции отвъд вражеската линия (известни като “чакалски набези” в жаргона на Делта Форс и САС) до момента са използвани единствено от руски армейски единици, но не и от международни войски.

По време на маневрите специалните сили (спецназ) проведоха тренировъчен “набег” с бъгита, като разрушиха симулирана вражеска база.

При пристигането на мястото на мишената спецназовците нахлуха във вражеската “крепост”. Шофьорите и стрелците останаха в колите, откъдето покриваха бойците с огън от 300-милиметрови автоматични гранатомети АГС-30.

Националната гвардия на Русия (която включва Екипа за бързо реагиране, специалните полицейски части ОМОН, международни охранителни войски и други части) беше създадена преди година с указ на президента Владимир Путин от 5 април.

Бойното кръщение на гвардията бе само месец по-късно, когато тя бе повикана да се справи с масов бой между престъпни банди на Хованското гробище в Москва.

През май миналата година между две престъпни групировки избухна кървава схватка за територия, в която се включиха около 500 гангстери.

Националната гвардия потуши битките и сложи край на сечта в Москва.

Денят на чакалите

Новата структура е натоварена със задачата да се бори с тероризма и престъпните организации в Русия, като помага на Министерството на вътрешните работи и осигурява гранични и военни услуги. Задълженията ѝ включват и защита на частна и обществена собственост и други.

Само през тази година държавата планира да отпусне на новата силова структура над 211 млрд. рубли ($3,686 млрд.).

До началото на 2018 г. в новата структура се очаква да работят около 340 хил. души, обяви началникът на Националната гвардия армейският генерал Виктор Золотов.


Loading...

Месечната заплата на офицер в Националната гвардия започва от 45 хил. рубли ($787) при средна заплата за страната в размер на 36 хил. рубли ($630) месечно.
Автор: Николай Литовкин, Сергей Севрюгин, Анастасия Карагодинаbg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. I wish I had that kind of dedication to fitness. If I spent as much time working out as I do on Warcrack, I'd be a world class at.tlee..hor dead more likely. Of course, it would be a little more difficult to look like my Gnome Rogue or Pandaren Monk ;p

Comments are closed.