Гледна точка! Николай Цонев: Щастливи сме от ветото за 58 млн., но сме слепи за други 984 млн. дадени на Домусчиев

Гледна точка! Николай Цонев: Щастливи сме от ветото за 58 млн., но сме слепи за други 984 млн. дадени на Домусчиев


Прав е Цонев: Щастливи сме от ветото за 58 млн., но сме слепи за други 984 млн. дадени на Домусчиев.
Всички са много щастливи , че президента е наложил вето на закона за Домусчиев за 58 млн.лв и са слепи за други 984 млн. лв дадени на Домусчиев !
Това каза за Фрог бившият министър на отбраната Николай Цонев, коментирайки подкрепата от ГЕРБ на ветото на президента за отмяна на поправки на приватизационния закон.

За незапознатите обяснавам:
На конкурса за кораби за ВМС ( друг е въпросът дали са ни нужни ) , фирмата на Домусчиев спечели срещу себе си, като единствен кандидат и след това отказа да подпише договора , защото в цената не е включено ДДС, допълни той.

Възниква въпросът, ако в тръжната документация беше записано, че по желание на кандидата ще увеличим цената с 20%, до почти 1 млд.лв, дали другите кандидати биха се отказали?
Освен това е нарушение на тръжната процедура!, посочи още Цонев.
Нагли , цинични и безочливи ! , каза накрая бившият военен министър.

Припомняме, че нашенската фирма „Делфин“ в края на миналата година се отказа от договора да строи многоцелеви патрулни кораби поради ценови съображения – промени в закона, с които започна да се начислява ДДС върху тези сделки.
Известно е, че МТГ „Делфин“ е сред спонсорите на ФК „Лудогорец“, зад който стои Кирил Домусчиев като един от потенциалните привърженици на превъоръжаването на ВМС.

Заради проблема с данъчното облагане управляващите увеличиха цената от 820 млн. лв. за 2 кораба на 964 млн. – със стойността на ДДС-то. И пак корабите трябва да се строят съвместно с компанията „Делфин”.
Източник: svobodnoslovo.eu


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.