Германски и руски изтребители се преследват над Прибалтика

Публикувано във факти.бг: Германски и руски изтребители се преследват над Прибалтика

Германски и руски изтребители се преследват над Прибалтика виж повече.
Руски самолети често прелитат над района към анклава Калининград, граничещ с Полша и Литва.
Германски изтребители “Юрофайтър” са били вдигани многократно по тревога, за да съпровождат неидентифицирани руски самолети над Балтийско море, заяви външният министър на ФРГ Урсула фон дер Лайен при визита във военновъздушна база на НАТО в Естония, предаде DPА.

“Този голям брой показва, че тяхното присъствие тук е много важно”, каза Фон дер Лайен, която посети 160-те германски военни, разположени в базата “Емари” за участие в операция на НАТО за охрана на въздушното пространство в Прибалтика. По думите ѝ “Юрофайтър”-ите в базата са били вдигани по тревога 30 пъти през последните шест месеца.

От август в “Емари” са разположени четири германски изтребителя, които ще останат там до края на април.

Фон дер Лайен посети вчера германски военни в Литва, а после замина за Латвия, откъдето пристигна в Естония. Тя каза, че защитата на балтийските държави е исторически дълг за Германия.

Публикувано във факти.бг:

Страните от НАТО помагат за патрулиране над Прибалтика, откакто Литва, Латвия и Естония се присъединиха към алианса през 2004 г.

Руски самолети често прелитат над района към анклава Калининград, граничещ с Полша и Литва, след което са придружавани от изтребители на НАТО. Германската армия ръководи многонационалния батальон на НАТО в Рукла, Литва, с около 500 военнослужещи с цел укрепване на източния фланг на алианса.

Източник: fakti.bg


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.