В ОАЕ “Калашников” представи свой модел на безпилотния летателен апарат-камикадзе “Куб”

В ОАЕ "Калашников" представи свой модел на безпилотния летателен апарат-камикадзе "Куб"


Руският концерн показа дрон-камикадзе на международното изложение за отбрана и военна техника IDEX-2019. Неговата цел е прецизно унищожение на вражески цели от различен тип на предната фронтова линия, както и в тактическа дълбочина.
Концернът “Калашников” (част от държавната корпорация “Ростех”) представи новия си продукт на международното изложение за отбрана и военна техника IDEX-2019 в Абу Даби (ОАЕ), съобщава интернет порталът “Бог-рата”.

Както бе показано на видео презентацията, безпилотният летателен апарат е снабден с мощна бойна глава, която се активира, когато достигне целта си. На щанда на концерна “Калашников” дронът бе представен под формата на макет, който е два пъти по-малък от прогнозирания размер.

Неговите основни технико-тактически характеристики са:

Дължина – 1210 мм
Височина – 165 мм
Широчина – 950 мм
Скорост по време на полета 80-130 км/ч
Продължителност на полета – до 30 минути
Максимален капацитет – до 3 кг
Апаратът е разработен и произведен от инженерите на компанията Zala Aero, която е част от концерна “Калашников”. Безпилотният дрон-камикадзе “Куб” е преминал всички годишни технически изпитания и е готов за производство.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.