В Москва започнаха снимките на биографичен филм за легендарния оръжеен конструктор Михаил Калашников

В Москва започнаха снимките на биографичен филм за легендарния оръжеен конструктор Михаил Калашников

 

Михаил Калашников .По повод стогодишнината от рождението на създателя на известния автомат AK-47, която ще бъде отбелязана на 10 ноември тази година, руският режисьор Сергей Бодров започна да снима филм за легендарния конструктор на оръжието – Михаил Тимофеевич Калашников.

Лентата ще проследи живота на известния оръжеен конструктор и основното му изобретение – автоматът “Калашников”. Подготовката за продукцията започна в средата на миналата година и в момента се снима в Москва с помощта на експерти от концерна “Калашников”.

“В такъв филм трябва да се обърне внимание на редица подробности – как са облечени актьорите, как боравят с оръжия и реквизита, защото всичко трябва да е максимално достоверно както по отношение на биографията, така и по техническите детайли. Ето защо експертите участват в работата доста преди началото на снимките”, казва продуцентът Александър Достал.

Конструкторът на стрелковото оръжие Михаил Калашников е роден на 10 ноември 1919 г.  в село Куря, Алтай. Автоматичната пушка AK-47, произведена през 1947 г., се прави и до днес. Създателят ѝ напусна този свят на 23 декември 2013 г. в Ижевск, след дълго боледуване. През есента на 2017 г. в Москва бе открит паметник на Михаил Калашников, висок 7 м и половина, дело на скулптора Салават Щербаков.

Сергей Бодров е признат съветски и руски режисьор, сценарист и драматург, а също и баща на трагично загиналия руски актьор Сергей Бодров-младши.

Отбелязването на стогодишнината от рождението на Михаил Калашников вече започна и ще се чества в 15 региона на Русия, а ключовото събитие ще бъде Форумът на оръжейника, който ще се проведе на 19 септември в Ижевск, където той живее и работи повече от 40 години.

Ръководителят на Удмуртия Александър Бречалов наскоро покани руския президент Владимир Путин на форума.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.