В комбинация с “Черния орел”: Китай планира да използва възможностите на Су-57 и своя J-20

В комбинация с "Черния орел": Китай планира да използва възможностите на Су-57 и своя J-20
Китайските експерти оцениха високо руския многофункционален изтребител от пето поколение Су-57 и вече правят планове за него.

Както пише Military Watch, Китай е смятан за един от главните потенциални купувачи на Су-57.

При това се съобщава, че двата китайски изтребителя J-11B и J-16 са създадени от Шенянската авиостроителна корпорация на базата на руския Су-27. А Су-57, който се отнася към следващото поколение, ще го замени.

Според шенянския конструктор Ван Юнцин, Китай е заинтересован от Су-57 и може да го купи, включително за изследвания, ако има такава възможност, тъй като руските технологии на Су-57 ще помогнат за усъвършенстването на китайските изтребители.

Експертът изказа мнение, че предаването на технологиите, което съпровожда продажбата на Су-57, може да се окаже полезно за китайските изтребители като J-11D и J-20.

При сравнение на Су-57 и J-20, който също е известен под названието “Черен орел”, се отбелязва, че и двата самолета са предназначени за достигане на въздушно превъзходство, но са много различни. J-20 има напреднала авионика и прекрасни стелт-възможности.

Същевременно Су-57 е по-маневрен и универсален, като използва редица уникални технологии, включително радари и системи за защита.

Той е по-приспособен за изпълнение на ударни задачи и може да носи внушителен арсенал от ракети клас “въздух-въздух” и дори хиперзвукови противокорабни ракети.

“Това позволява на Су-57 да се представя в качеството му на ефективен морски ударен изтребител, като допълва възможностите на J-20 като специален изтребител за постигане на въздушно превъзходство.

Разработката на варианти на Су-57 за самолетоносачи също може да бъде интересна на военноморския флот”, твърди се в публикацията, цитирана от “Российская газета”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.