Все по-неуязвим: тестват новия руски комплекс за активна защита “Дрозд-2” на танкове Т-72БК

Все по-неуязвим: тестват новия руски комплекс за активна защита "Дрозд-2" на танкове Т-72БК

В Русия предстоят изпитанията на още един комплекс за активна защита (КАЗ) на бронирана техника ТКБ-0252 под шифър “Дрозд-2”, информацията за който беше публикувана на сайта за държавните поръчки.

КАЗ е монтиран на основата на боен танк Т-72БК.

Военните експерти обръщат внимание на това, че в поместената информация за спецоборудването и боеприпасите се споменават защитните снаряди 3ОФ77.

Съдейки по данните в мрежата, те се използват и от друг комплекс за активна защита – “Афганит”, който от своя страна се монтира на перспективния танк Т-14 на платформата “Армата”, пояснява “Российская газета”.

Съдейки по заявленията не само относно контролните изпитания на експерименталния образец, но и от демонстрациите му, имаме шанс да видим реалната работа на ТКБ-0252.

С времето е възможно да станат известни и нови подробности за комплекса.

Известно е, че версията “Дрозд-2” може да се използва не само на тежка техника, но и на лекобронирани образци и дори на автомобили. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.