Война от ново поколение: от National Interest оцениха първия полет на “Охотника” и Су-57

Война от ново поколение: от National Interest оцениха първия полет на "Охотника" и Су-57
Американски медии реагираха на публикуваните кадри от първия съвместен полет на руския изтребител от пето поколение Су-57 и тежкия ударен дрон С-70 “Охотник”.

Издание The National Interest  отбелязва, че така се демонстрира бойната роля на “Охотника”, която се свежда до разширяване на възможностите на Су-57. В публикацията се твърди, че при разработката на дрона са използвани “стелт”-технологии.

При това дронът има двигател, благодарение на който може да развива скорост от 1000 км/ч. Така се използват силните страни на дрона – като скритост и скорост, а авиониката му допълва потенциала на Су-57, отбелязват авторите.

“Охотникът” предава информация в реално време за създаването на динамична картина на бойното поле. И по-конкретно, Су-57 може да получава информация за целите от “Охотника” за своите ракети с голям обсег, оставайки далеч извън пределите на въздушното пространство, контролирано от врага”, твърди се в статията, цитирана от “Российская газета”.

В материала се отбелязва, че оръжейният комплект на “Охотника” за момента не е известен, но апаратът има две вътрешни отделения за оръжия, които могат да се използват за нанасянето на удари по системите на вражеската ПВО.

Също така самолетите могат да поддържат спътникова връзка, избягвайки ограниченията на пряката видимост. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.