Военноморските сили на Русия ще получат десет нови кораба и подводници до края на 2019

Военноморските сили на Русия ще получат десет нови кораба и подводници до края на 2019

Военноморските сили на Русия ще получат десет нови кораба и подводници до края на 2019.
Шойгу: Тази година въвеждаме две атомни и една дизел-електрическа подводница в морските единици. Освен това флотът от повърхностни бойни кораби ще бъде значително подсилен и ще получи чисто нови плавателни съдове.
Тази година руският военноморски флот ще получи две ядрени и една дизеловa подводница, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

“Тази година в състава на ВМФ на Русия ще влязат две атомни подводници и една дизелова подводница”, каза Шойгу.

По думите му надводните сили ще бъдат попълнени с фрегата “Адмирал Касатонов”, корвета “Гремящий”, голям десантен кораб “Петър Моргунов”, малки ракетни кораби “Меркурий и “Ингушетия”, патрулен кораб “Дмитрий Рогачев”, пет бойни катера, миночистач “Владимир Емелянов”, както и още 20 кораба от различен тип и предназначение.

Министърът на отбраната отбеляза, че през 2019 г. ще се проведе и заводски ремонт на 11 плавателни съда.

“Ще проверим как Обединената корабостроителна корпорация изпълнява задълженията си към министерството на отбраната”, каза той.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.