Военният министър Стефан Янев: Безумие ще е да позволим нови войски на НАТО у нас!

Военният министър Стефан Янев: Безумие ще е да позволим нови войски на НАТО у нас!Военният министър Стефан Янев: Безумие ще е да позволим нови войски на НАТО у нас!
Стефан Янев е категоричен, че няма нужда от нови войски на Алианса!

Пълен абсурд ще е ако позволим в България да се установят нови войски на НАТО – в това е категоричен военният министър ген. Стефан Янев. Той заяви на глас, че твърдо се противопоставя на това искане на Запада, което ще доведе до нарастване на напрежението.

Ген. Стефан Янев против нови войски на НАТО в България

„Наблюдаваме внимателно ситуацията и към момента не виждам никаква заплаха за Алианса от страна на Русия. Затова и не съм съгласен допълнителни военни части на НАТО да окупират наши територии.

Подобно изискване има и към Румъния, но вярвам, че и там ще разсъдят по този разумен начин. Няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението, което и без това вече е на крайната си линия“, коментира Стефан Янев.

Темата гръмна в медиите в събота, когато върховният съюзнически командващ на НАТО в Европа ген. Тод Уолтърс счете за важно да предложи алиансът да ситуира свои войски в България и Румъния, пише svobodnaevropa.bg.

Отговорът на Русия за становището на Стефан Янев не закъсня и министърът на отбраната беше поздравен лично от руското посолство в страната ни.

Ген. Събев: Ще се научим ли как се отстояват общосъюзните интереси на НАТО по сигурността и отбраната?

“Това национална позиция ли е, или лично мнение на министъра. Така ли се разбира у нас политическата ни солидарност със съюзните държави от НАТО? Та страната ни е вече 17 години в Алианса. Ще се научим ли как се отстояват общосъюзните интереси на НАТО по сигурността и отбраната? Откога укрепването на сдържащите и отбранителните способности на НАТО е във вреда на националния ни интерес?”, пита натовският генерал.

Валентин Вацев: У нас върви битката за почетното звание “Главен американец на България” 


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.