Внезапно почина бившият началник на ВМА ген. Стоян Тонев!

Ген. Стоян Тонев е починал днес следобед, съобщават от полицията. Той е бил намерен  във вилата си край Велинград

Открит е от човек, който се е грижил за градината му и поддръжка на помещенията. Мъжът веднага подал сигнал на тел. 112.
На място пристигнали линейка и полиция, но лекарите само констатирали смъртта. Според първоначалния оглед причината за смъртта е естествена. Предполага се, че е издъхнал внезапно от инфаркт или инсулт. Няма яснота кога е настъпила смъртта, това ще определи аутопсията.
Ген. Тонев беше началник на ВМА в периода 2002 – 2013 г. През 2016 г. беше привлечен като обвиняем за нанесени щети за 16 млн. лева на Военномедицинска академия, докато е бил начело на болницата.

КОЙ ВСЪЩНОСТ Е ГЕН. СТОЯН ТОНЕВ?

Ген. Стоян Тонев си отиде от този свят на 63 години. Стоян Димитров Тонев бе български лекар, генерал-майор и политик от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1953 г. в град Кърджали. През 1979 г. е завършил медицина във Военномедицинския институт в Пловдив. От 1979 до 1981 г. е бил началник на медицинската служба на двадесет и пети изтребителен авиополк в Чешнегирово.
По-късно е оглавявал кабинет по кожни болести във Военната болница в Пловдив. Бил е главен асистент и началник на отделение в Клиниката по кожни и венерически заболявания към Военномедицинска академия в София. От 1990 до 1992 г. е бил заместник-началник на клиниката, а от 1992 до 2002 г. и нейн началник. През 1991 г. е защитавал докторска дисертация и от същата година е доцент.
Специализирал в САЩ, Франция и Чехия. В периода 2002 – 2013 г. е бил началник на Военномедицинска академия. След това е излязъл в в запас. През 2008 г. получи наградата „Лекар на 2008 година“. Известно време бе заместник-кмет по здравеопазването в Столична община. Бил e член на Европейската и Американската асоциации по кожни и венерически болести, както и на Асоциацията по сексуално трансмисивни болести.
Национален консултант по дерматология и венерология. През 2016 г. е бил привлечен като обвиняем за нанесени щети за 16 млн. лева на Военномедицинска академия, докато е бил начело на болницата. Последното дело бе през месец март тази година.
Кристина Иванова, БЛИЦ
Странно, защо ли този случай ми напомня как почина и Мишо Бирата така внезапно преди няколко години… А може би и бившия шеф на митниците Ваньо Танов? Много странности станаха! Но щом Цветанов управлява всичко странно ежедневие става ! И на него по делата се спомина куп народ ! Но медиите мълчаливо и услужливо не говорят за това ! Абе хора Генерал е туй, не е шега ! Да кажем мир на душата му и съболезнование на неговите близки !
loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.