Вижте учение с изтребителите Су-27СМ3 и Су-30М2 във вълнуващ полет над кавказките гори (ВИДЕО)

Вижте учение с изтребителите Су-27СМ3 и Су-30М2 във вълнуващ полет над кавказките гори (ВИДЕО)
Министерството на отбраната на Русия публикува видеозапис от полетите на изтребителите Су-27СМ3 и Су-30М2 на малки височини в планински и гористи райони на Кавказ.

На кадрите, заснети от пилотските кабини, могат да се видят излитането, самият полет, както и кацането.

Отбелязва се, че пилотите са отработили елементи от сложен пилотаж, управление на изтребители на височина до 100 м и техники за въздушен бой при свръхзвукови скорости.

Освен това екипажите са изпълнили и учебни атаки по въздушни и наземни цели, отработвайки методи за съпровождане и принуждаване на условен самолет-нарушител да кацне.

Су-27 и Су-30 са руски многоцелеви изтребители.

Су-27 е приет на въоръжение през 1984 г. Неговата модификация (Су-27СМ) е направена през 2002 г. и има усъвършенствани системи за навигация, комуникация и прицелване. Сега Су-27 е един от основните самолети на ВКС, но е в експлоатация и в Индия, Китай и страните от ОНД.


Loading...

Първият полет на Су-30 се състоя през 1989 г. Изтребителят е предназначен да унищожава въздушни цели ден и нощ, при всякакви климатични условия. Модификацията му (Су-30M2) се превърна в подобрена версия на експортния Су-30MK. Сега тези изтребители стоят на въоръжение в Индия, Китай, Виетнам и Венецуела.

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.