Вижте новият фронтови изтребител МиГ-35

Вижте новият фронтови изтребител МиГ-35


Руското МО ще получи в срок първите опитни образци на лекия фронтови изтребител МиГ-35 още тази есен, съобщил за RT Владимир Жучков, един от ръководителите на завода, където се сглобяват изтребителите от поколение 4++ МиГ-35.
„МиГ-35 е съвършено друг самолет в сравнение с МиГ-29, не е просто негова модификация. Това не е просто крачка напред, а значителна крачка напред” – заявил Жучков. В сравнение с МиГ-29, при МиГ-35 са променени множество вътрешни агрегати и са поставени по-мощни двигатели, които са разположени сравнително далеч един от друг. По заявка на купувача могат да бъдат монтирани двигатели с променлив вектор на тягата.

При построяването на изтребителя, който може да стане преходен етап към бойна машина от пето поколение, освен титан и алуминиеви сплави, са използвани композитни материали, което чувствително облекчило теглото на самолета. Стреловидността на крилото е 42 градуса.

В основата на управление на въоръжението е най-новият радар с фазирана антенна решетка „Жук-АЭ”, оптична локационна станция, нашлемна система за целеуказване, индикация и прицелване, които по своите характеристики съответстват на бордовите системи на самолетите от пето поколение. Оптико-локационната станция с лазерна, телевизионна и инфрачервена прицелна апаратура е изпълнена с използване на космически технологии, не използвани преди в авиацията. Всичко това ще повиши ефективността на бойното използване на самолета.

Съществено предимство на МиГ-35 е пълната унификация и аналогични възможности на едноместния и двуместния вариант. При това двуместната машина ще решава задачи, които преди това са възлагани на специализирани учебно-бойни самолети. Самолетът също така ще получи нова система за кацане на палуба.


Loading...

Планира се въвеждането му на въоръжение през 2018 г.
Автор :Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.