ВИДЕО: 1200 души участваха във възстановка на Бородинската битка

ВИДЕО: 1200 души участваха във възстановка на Бородинската битка
В Подмосковието около 1200 души от различни страни взеха участие във възстановка на Бородинската битка от 7 септември 1812 година, съобщи RT в понеделник (4 септември).

Зрителите станаха свидетели на най-драматичните епизоди от историческото събитие.

Ежегодно членове на исторически клубове, облечени като френски и руски войници, участват във възстановката на Бородинската битка от 1812 г. между армията на Наполеон и руските войски.

Истинската битка продължава 12 часа – в нея са убити над 45 000 руски войници и около 30 000 французи. Историците все още водят дебати за значимостта на Бородинската битка.

От една страна, след нея върховният главнокомандващ на руската армия Михаил Кутузов издава заповед войските да се оттеглят и да напуснат Москва.

От друга, това събитие се превръща в повратна точка на войната, когато мощта на френската армия за първи път е подложена на съмнение.

Мероприятието се състоя в рамките на Международния военноисторически фестивал “Денят на Бородино – 2017”, посветен на 205-годишнината от боевете. / bg.rbth.com


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.