ВИДЕО: Ще успее ли AK-47 да издържи теста на блатата, пясъка и калта?

ВИДЕО: Ще успее ли AK-47 да издържи теста на блатата, пясъка и калта?
Известният автомат AK-47 е не само най-разпространеният (с почти 200 млн. копия, произведени във всички модели), но е и сред най-устойчивите в света.

Ето защо водещият на предаването Hot Lead, Николай Литовкин реши да демонстрира прочутата издръжливост на “Калашников”, подлагайки го на серия от тестове по американски стандарти.

В самото начало на изпитанието Николай хвърля “Калашников” в блато и го оставя да постои там известно време. Веднага щом го изкарва, той произвежда няколко изстрела и показва, че автоматът все още работи чудесно, макар че цевта му е пълна с кал от блатното дъно.

След това водещият пълни автомата с водорасли от блатото и опитва да стреля с него. Първоначално оръжието засича, но само няколко секунди след като е почистен, “Калашников” отново работи перфектно.

Минути по-късно Литовкин безмилостно заравя автомата в пясъка, следвайки американските стандарти. Това обаче не успява да компрометира надеждността на “Калашников”, който работи отлично веднага след изравянето си.

Най-тежка обаче е последната фаза на експеримента. “Калашников” е завързан към задната част на офроуд автомобил, който го влачи през калното поле километри наред. След това изпитание оръжието отново засича, но една баня в близкото блато оправя всичко!

Крайният резултат от теста е само още едно потвърждение на легендарната сила и надеждност на “Калашников”. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.