ВИДЕО: Трик на пилот на Ми-24 впечатли американците

ВИДЕО: Трик на пилот на Ми-24 впечатли американците
В мрежата се появи видео от излитането на полски вертолет Ми-24, руско производство, от “челна стойка”.

Американските медии сравниха машината с “кобра, която се кани да нанесе удар”.

Видео от излитането на вертолета беше публикувано от интернет портала War Zone.

Вертикалното излитане не винаги е възможно и руското семейство вертолети Ми-8/17/24/35 е способно да използва и други способи. На записите е представено излитане на вертолет Ми-24 от състава на полските ВВС в Афганистан, пояснява “Взгляд“.

На кадрите машината издига опашката си и балансира на носовия си колесник, придвижвайки се по полосата. “Вертолетът изглежда още по-застрашителен, отколкото обикновено – като кобра, която се готви за атака”, пише порталът.

Изданието пояснява, че маневрата се използва в условия на висока температура или при извънредно натоварване на вертолета.

При това се подчертава, че макар полските ВВС да възнамеряват да снабдят своите ВВС с по-съвременни хеликоптери, те планират да оставят на въоръжение около 30 Ми-24, болшинството от които вече на почти 30-годишна възраст. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.