ВИДЕО: Тест на руски екзоскелет за супервойници!

ВИДЕО: Тест на руски екзоскелет за супервойници!
Журналисти от телевизионния канал “Звезда” изпробваха екзоскелет, който ще бъде носен от руските войници на бъдещето.

Пасивният екзоскелет за руската армия, който стана една от сензациите на форума “Армия 2018”, бе предоставен на журналист от телевизионния канал “Звезда” за тестване. Той незабавно облече новото си оборудване и дори потича с него.

За разлика от западните модели, руският екзоскелет няма сензори и серво мотор. Неговата активна версия също е в етап на развитие, но тайната на успеха на пасивния екзоскелет е в неговата простота и надеждност. Карбонов скелет покрива краката, талията и раменете, с равномерно разпределение на тежестта.

Той позволява на войника лесно да носи раница с до 50 килограма друго оборудване. По време на изпитанията в Сирия екзоскелетите много помогнаха на руснаците като им позволиха да носят големи товари.

Това бе важно за инженерите на робота “Уран-6”, защото неговият контролен панел и комуникационно оборудване са много тежки.

Новото оборудване беше тествано и от журналисти. Екзоскелетът се облича за минути и се съблича за 20 секунди. Товарът се прикрепя към задната платформа за лекота и стабилност на разтоварването.

За да направите това е достатъчно да издърпате специален колан. Репортерът, обучен да използва екзоскелета, успя да тича с 50 килограма на гърба си, а операторът му стана два пъти по-лек. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.