ВИДЕО: ПВО системите “Оса” и “Тунгуска” поразиха над 30 въздушни цели и отблъснаха морски десант

ВИДЕО: ПВО системите "Оса" и "Тунгуска" поразиха над 30 въздушни цели и отблъснаха морски десант

Противовъздушните ракетни системи “Oса”, “Tунгуска” и преносимитe ракетно-зенитни комплекси (ПЗРК) “Игла” поразиха индивидуални и общи въздушни цели по бреговете на Азовско море. “Тунгуска” атакува и цели, имитиращи вражеска бойна техника, но също и водни обекти, имитиращи повърхностни кораби.

“По време на изпълнението на бойната стрелба използвахме ракети примамки, които имитираха дронове, а също и стандартни въздушни цели – самолети от тактическата авиация и бойни хеликоптери. Целите бяха на височина до 7000 м”, разкриха от информационната служба на Южния военен окръг.

Военни източници съобщиха, че на полигона в руския град Ейск е упражнен максимално труден сценарий, в който трябвало да се намесят екипажите на ракетните ПВО системи с малък обсег “Оса” и “Тунгуска”. Във въздуха едновременно се изстрелвани до 8 скоростни аеродинамични цели. Екипажите на системите са работили “на сляпо” (без да имат информация за количеството и времето на изстрелване на ракетите). В това упражнение ПВО екипажите са изпълнили над 40 различни задачи, в резултат на което са унищовени повече от 30 различни въздушни цели, предаде интернет порталът “Российская газета“.

След края на тренировъчния сегмент, свързан с борбата с въздушните цели, се преминало към действия срещу морски цели, имитиращи десантни кораби и скоростни катери на условен враг. С помощта на оръдейно-ракетната система “Тунгуска” е отблъсната и атака на вражески механизирани единици.


Loading...

В учението са взели участие около 800 войници и офицери, както и няколко десетки единици различна бойна техника.

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.