ВИДЕО: Министерството на отбраната публикува ефектни кадри от стрелба на Су-30СМ по вражески позиции

ВИДЕО: Министерството на отбраната публикува ефектни кадри от стрелба на Су-30СМ по вражески позиции
Руското министерство на отбраната публикува видео материал, на който се виждат многофункционалните бойни самолети от поколение 4+ Су-30СМ, които изстрелват ракети по различни условни вражески цели. Освен с ракетите тези самолети оперират и с въздушни бомби.

Видеоматериалът е публикуван в официалния YouTube канал на руското министерство на отбраната.

На кадрите се демонстрира изстрелване на ракета Р-60 (вероятно модернизираната ѝ версия Р-60М/МК), която представлява боеприпас с малък обсег и се ползва често в условия на близък въздушен бой. Ефективният ѝ обсег е до 10 километра.

Също така се вижда и пуск на ракета от напълно различен тип – Х-31А клас “въздух-море”. Тактическата противокорабна ракета Х-31А (по класификациите на НАТО Crypton) е предназначена за унищожаване на надводни цели. Те могат да бъдат бойни и десантни кораби. По време на полета си ракетата достига скорост до 3600 км/ч. Оборудвана е с кумулативно-фугасна бойна глава с маса от 100-110 килограма.

Максималният ѝ обсег зависи от варианта на модификацията ѝ и варира в диапазон от 70 до 160 километра. Разполага с активна радарна самонасочваща се глава за откриване на целта. Характеризира се с висока устойчивост на противоелектронни опити за намеса от неприятеля.

Накрая се вижда бомбардирането на условните вражески наземни цели с класически въздушни бомби и класически бойни глави. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.