ВИДЕО: Заснеха невероятните изпитания на БМПТ “Терминатор”

ВИДЕО: Заснеха невероятните изпитания на БМПТ "Терминатор"
Тестовете на превозното средство за поддръжка на танкове “Терминатор” бяха показани във видеоклип, публикуван на официалната страница на руската компанията, която създаде машината – “Уралвагонзавод”.

Интернет потребителите могат да видят как тежката бронемашина, конструирана на основата на шасито на танка Т-72, лесно преодолява склонове и офроуд терени.

Припомняме, че “Терминатор” може ефективно да се справя с танкове, бойни машини на пехотата и други бронирани цели на врага, както и да унищожава огневи съоръжения.

Той е въоръжен с четири свръхзвукови ракети “Атака-Т”, две 30-мм автоматични оръдия и 7,62-мм картечница, които могат да “покосяват” живите сили на врага, както и да унищожават гранатомети и противотанковите комплекси.

Масата на машината е 44 тона, екипажът се състои от пет души.

Максималната ѝ скорост по шосе е 65 км/час, а запасният ход – до 550 км.

“Терминатор” може да преодолява неравности с широчина до 2,8 м и стени с до 85 см височина.

През 2017 г. “Терминатор” бяха тествани в Сирия, където показаха добри резултати. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.