ВИДЕО: В Русия се проведе учение на стратегическите ядрени сили

ВИДЕО: В Русия се проведе учение на стратегическите ядрени сили
Участваха сухопътни, морски, въздушни и дори космически сили.

Съгласно заповедта на президента Владимир Путин руските ВС извършиха учения на стратегическите ядрени сили, съобщиха от министерството на отбраната.

Посочва се, че по време на маневрите армията е проверила контролните и командните системи, както и надеждността на функционирането на сигналната и командна верига за бойна готовност. Ученията включиха целия екип по вертикал – от Националния център за управление на отбраната до командните пунктове и конкретните военни единици.

В маневрите на стратегическите ядрени сили участваха сухопътни, военноморски и въздушни сили, както и системите за ранно предупреждение за ракетни атаки.

Изстрелване на ракета

Бяха изстреляни крилати и управляеми ракети от борда на самолети над Баренцово и Охотско море. Практическите операции бяха извършени от дежурните смени на контролно-командните пунктове и бойните екипажи на ракетните полкове.

В маневрите участие взеха и екипажите на ядрени подводници от Северния и Тихоокеанския флот.

Участваха също и пилоти на стратегически ракетоносци и бомбардировачи от редиците на руските Въздушно-космически сили. Самолетите излетяха от летища “Енгелс”, “Украинка” и “Шайковка”.

“Противникът” е засечен

Обединените космически системи за наблюдение и наземните радарни станции откриха всички изстреляни от подводници балистични ракети.

“Информацията за тях бе предадена на правителствените сили и въоръжените сили, както е предвидено”, съобщиха от министерството на отбраната.

Руската армия посочи, че задачите на учението са изцяло изпълнени.


Loading...

“Всички цели на ученията на полигони “Кура”, “Чижа”, “Пембой” и “Теракта” са достигнати”, гласи изявлението. /rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!
loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.