ВИДЕО: Вижте тест за издръжливост на картечния пистолет ППШ-41

ВИДЕО: Вижте тест за издръжливост на картечния пистолет ППШ-41
Специалисти от концерн “Калашников” проведоха изпитания на издръжливостта на картечния пистолет ППШ-41.

Даденото оръжие е ползвано от Червената армия по време на Великата отечествена война.

За изпитанията на екземпляр ППШ-41, произведен през 1942 г., са подготвени секторни и барабанни пълнители, а общият боезапас е от 913 патрона.

На публикуваните от “Калашников” кадри виждаме как специалист на концерна води непрестанна стрелба, като сменя пълнител след пълнител, отбелязва “Взгляд”.

По време на тестовете се променят единствено темповете на стрелба. В резултат специалистът изстрелва целия боезапас, а проблеми възникват едва с последния барабанен пълнител, който, според водещия, е дефектен.

След охлаждане ППШ-41 без проблеми изстрелва още един пълнител със 71 патрона.

Специалистът на концерна твърди, че картечният пистолет, в сравнение със съвременните оръжия, има лоша ергономика и слаби патрони. Сред преимуществата му е слабият откат.

“Тук няма какво да се счупи, няма какво да гори, всички дървени детайли се намират зад пълнителя и патронника”, отбелязва водещият, като нарича оръжието просто и надеждно. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.