ВИДЕО: Вижте първи кадри от съвместния полет на дрона С-70 “Охотник” и изтребителя Су-57

ВИДЕО: Вижте първи кадри от съвместния полет на дрона С-70 "Охотник" и изтребителя Су-57
Перспективният безпилотен летателен апарат “Охотник” извърши първия си полет съвместно с най-новия изтребител Су-57, съобщиха от руското министерство на отбраната.

“Взгляд” изучи възможностите на най-новия руски безпилотник и още през август предсказа, че “Охотник” ще работи заедно със Су-57.

По време на полета е отработено взаимодействието между дрона и изтребителя Су-57 “по разширението на радиолокационното поле на изтребителя и целеуказанието за употребата на авиационни средства за поразяване”, гласи съобщението на страницата на руското министерство на отбраната във Facebook.

https://www.facebook.com/mod.mil.rus/videos/2901876393174962/

От ведомството отбелязаха, че полетът е преминал в автоматизиран режим и е продължил над 30 минути.

Изпитанията на най-новия боен комплекс, създаден от компания “Сухой”, се провеждат на едно от изпитателните летища на военното ведомство, гласи съобщението.

От ведомството отбелязаха, че дронът “Охотник” е изпълнен по схемата “летящо крило” с употребата на специални материали и покрития, които го правят практически незабележим за радиолокационните средства за откриване. Безпилотният апарат е снабден с апаратура за оптико-електронно, радиотехническо и други видове разузнаване, отбелязва се още в съобщението на военното ведомство.

За първия полет на “Охотник” стана известно в началото на август. В средата на същия месец беше съобщено, че за първи път е летял заедно с изтребителя.

Според Западните медии макар Русия да твърди, че основните задачи на С-70 “Охотник” включват разузнаване и радиоелектронна борба, размерът на апарата позволява на него да се поместват и ударни средства. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.