ВИДЕО: Вижте как протичат тестовете на модернизирания танк T-80БВМ

ВИДЕО: Вижте как протичат тестовете на модернизирания танк T-80БВМ
В интернет публикуваха тестови кадри на модернизирания танк T-80БВМ

Първите изпитания се проведоха на тренировъчния полигон в Бамбурово от модернизирани превозни средства за танкови екипажи на отделната морска бригада на Тихоокеанския флот, предаде “Российская газета”.

T-80БВМ е наричан още”арктически” заради уникалните му характеристики, които му позволяват да работи в Далечния север.

Трябвало е да поразяват цели както на къси разстояния, така и такива, които имитират движеща се техника на противника на разстояние от 2000 метра като са се справили много добре.

Задачата е отнела общо девет секунди при силни ветрове.

Т-80БВМ започна да пристига в северните подразделения на руските въоръжени сили миналата година като по бойни качества е наравно с танковете Т-72Б3 и Т-90М, което го прави един от най-издръжливите танкове правени някога.

Обновеният модел е оборудван със 125 мм оръдие, комбинирано с ракетна установка “Рефлекс”, която заменя комплекса “Кобра”.

Модернизацията се е отразила и на динамичната защита, на T-80БВМ е инсталирана ДЗ “Реликт”.

Силовата установка позволява на танка да достига скорост от около 70 километра в час, дори и в офроуд условия.

Основното оръдие се допълва от две картечници НСВТ и ПКТ, а всички оръжия се контролират с помощта на комплекса “Сосна-У” с термичен образ, модерен лазерен далекомер и система за проследяване на целта.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.