ВИДЕО: Вижте изпитания на летяща карабина за унищожаване на дронове

ВИДЕО: Вижте изпитания на летяща карабина за унищожаване на дронове
В интернет се появи видео с изпитания на летяща карабина, изобретена в Русия за унищожаване на дронове.

Компактната машина е проектирана и изградена по поръчка на концерна ПВО “Алмаз-Антей” от студенти в Московския авиационен институт (МАИ), съобщи “Российская газета”.

“Разработката премина пълния цикъл от изпитания, включително оценка на управляемостта и точността на стрелбата. Вече е предадена на клиента”, разказаха реализаторите на проекта.

Апаратът тежи 23 кг и е с триметрови крила. Във фюзелажа му е укрепена автоматична карабина “Вепрь-12” с електронен спусък и пълнител за 10 патрона.

Според разработчиците апаратът съчетава предимствата на самолет и коптер. Той позволява да се получават оперативни данни от бордовата камера и може да прекарва във въздуха до 40 минути. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.