Български военни ще участват в маневри на НАТО в Латвия

Български военни ще участват в маневри на НАТО в Латвия
Български военни ще участват в маневри на НАТО, насрочени в Латвия през април, става ясно от съобщение на министерството на отбраната в Рига, цитирано в латвийското онлайн издание Балтнюз.

От 17 до 30 април в Латвия предстои голямо международно военно учение “Летен щит 14”, в което ще вземат участие над 500 военнослужещи от 10 страни членки на НАТО, а също и шведски военни.

В общите маневри на латвийските сухопътни войски, военновъздушните сили, опълчението “Земесардзе” и обединения щаб на националните въоръжени сили ще се включат подразделения от държави, членуващи в алианса и в програмата “Партньорство за мир” – САЩ, Латвия, Литва, Естония, Канада, Германия, Люксембург, Словакия, Румъния, България и Швеция, уточнява Балтнюз.

Учението е организирано с цел повишаване на стабилността и сигурността в региона, укрепване на потенциала и нарастване на доверието, подобряване на сътрудничеството между въоръжените сили на НАТО и участничките в програмата “Партньорство за мир”.


Loading...

Очаква се да бъде подобрено и взаимодействието на латвийските сили за самоотбрана “Земесардзе” с редовната армия и международните й партньори, посочва изданието, цитирано от БТА.
Източник: pik.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.