Британският Jane’s: Руснаците ще предложат на Китай експортната версия на “невидимия “Сухой”?

Британският Jane’s: Руснаците ще предложат на Китай експортната версия на "невидимия "Сухой"?

Британският Jane’s.
Русия е готова да предложи на Китай експортната версия на Су-57. Това съобщи британското издание Jane’s 360, като се позова на заявление на директора по международното сътрудничество и регионална политика на “Ростех” Виктор Кладов.
“Китай не толкова отдавна прие партида от 24 самолета Су-35. В близките две години [Китай] ще реши да купи ли още Су-35, построени заедно с Китай, или да закупи изтребители от пето поколение. Това може да стане още една възможност за Су-57Э (експортен вариант на Су-57)”, цитира Jane’s 360 думите на Кладов от изявлението му по време на международното оръжейно изложение LIMA-2019.

Той добави, че Близкият изток също е привлекателен пазар за този модел, цитира “Взгляд”.

Източник от авиационния отрасъл по-рано съобщи, че перспективният авиационен комплекс за фронтовата авиация (ПАК ФА) вече има “експортен паспорт”, а документът е поставен за разглеждане от правителството във връзка с изменението на името му от Т-50 на Су-57.

Су-57 е руски свръхманеврен изтребител от пето поколение, разработен от инженерите на ОКБ “Сухой”. Благодарение на новата си силова установка той лети със свръхзвукова безфорсажна крайцерска скорост. Неговата свръхманевреност е обезпечена от два мощни двигателя с управляеми вектори на тягата, заради което във въздуха самолетът може да се завърта почти на място. Шест радиолокационни системи осигуряват 360-градусова видимост. Иновативният комплекс за радиоелектронна борба “Хималаи” позволява на самолета да остава невидим за вражеските радари.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.