Безпилотни автомобили срещу терористите + видео

Безпилотни автомобили срещу терористите + видео

Безпилотни автомобили по всички горещи точки!

Докато цивилните власти размислят дали да разрешат или не безпилотните автомобили, военните вече направиха избора си и им възложиха бойни дежурства по границите.
Страната-пионер в това отношение – Израел, още през 2008-а година замени граничаря с кучето с машината Guardium UGV.
Стъпката, без съмнение, съхранява човешки живот, а колата за наблюдение и прехващане е разработена от G-NIUS Autonomous Unmanned Ground Vehicles, авиокосмическата корпорация Israel Aerospace Industries и производителят на оръжия Elbit Systems.
От 2008-а и до сега Guardium си остава първият и единствен сериен автомобил от този род, служещ ежедневно в бойните части.

Guardium UGV е построен на шаси от бъги, правено за специални десентни операции от американската компания TOMCAR от Аризона.
Guardium е снабден със система за автоматизирано тактическо позициониране и може да работи автономно в оф-роуд условия, развивайки максимална скорост от 80 км/ч.
Безпилотникът може да носи полезен товар до 300 кг, в който се включва река броня, защищаваща жизнено важните системи на машината.

Автомобилът може да бъде оборудван с бойно или несмъртоносно оръжие, което се управлява от контролния център.Безпилотни автомобили
Но главното оръжие на този наистина футуристичен автомобил е компрексът от датчици, в който влиза видеокамера, топловизор със система за автоматично целеуказване и прохващане, микрофон и мощни високоговорители.


Loading...

Guardium е способен да патрулира самостоятелно, но е най-ефективен като поддържащи автомобил на пешеходните патрули в сектора Газа.
В този симбиоза се разпознават скритите взривни устройства чрез използването на широкия спектър оборудване и камерите за наблюдение.
Освен в автоматичен Guardium може да се управлява и ръчно с помоща на преносимо дистанционно управление.

Такива играчки трябват на Българската граница !
Източник:press.net

Вижте и руският Скорпион като отговор на това !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.