Атомният подводен ракетен крайцер „Орел“ премина успешно изпитанията + ВИДЕО

Атомният подводен ракетен крайцер „Орел“ премина успешно изпитанията + ВИДЕО Стефан Пройнов


Атомният подводен ракетен крайцер «Орел» след ремонта пристигна в базата за подводници в Колския полуостров. Това съобщи началникът на пресслужбата на Северния флот капитани I ранг Вадим Серга.

Той отбеляза, че командващият подводните сили на Северния флот контраадминал Владимир Гришечкин е приел доклада за успешното изпълнение на задачите от командира на кораба капитан I ранг Сергей Вовохатски и е поздравил подводничарите с връщането си у дома.


Loading...

„АПРК „Орел“ премина през серия от проверки в морето, които потвърдиха заложените в него тактико-технически характеристики. В близко време крайцерът ще премине през завършващия етап от изпитанията с проверка на оръжието и техническите средства в дълбоко море. След това корабът ще се върне в състава на силите с постоянна готовност и ще пристъпи към служба по своето основно предназначение“, каза началникът на пресслужбата.

Източници: news-front.info /rns.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.