Американски медии: руската система С-500 поразява цели на рекордно разстояние

Американски медии: руската система С-500 поразява цели на рекордно разстояние
Според анализаторите на списание The National Interest “теоретично възможно е” системата С-500 да се използва срещу американските самолети F-22 и F-35.

Руската усъвършенствана зенитно-ракетна система С-500 “поставя нови рекорди в обхвата за поразяване на целта”. Тази оценка беше представена от списанието The National Interest.

“Това ново поколение оръжия има за цел да допълни вече мощната система С-400, налична в Москва, и да замени противоракетната система A-135”, пише списанието, наричайки C-500 “страшна” система. Тя има безпрецедентната възможност да поразява цели на далечни разстояния, включително балистични ракети и бойни глави.

Съществуват твърдения – най-вече в медиите – че системата може да се справи с въздухоплавателни средства, създадени по “стелт” технологията. Някои анализатори смятат, че е “теоретично възможно” тази система да се използва срещу американските самолети F-22 и F-35.

“Въпреки че няма как работата на С-500 да се демонстрира пред западните страни, не бива да се съмняваме в способностите на руската система за противовъздушна отбрана”, посочва се в статията.

“Според американски военни източници, Москва наскоро е провела тест на С-500, в който системата е използвана за поразяване на такива разстояния, които преди изглеждаха невъзможни”.

В случая списанието споменава скорошен доклад на американския телевизионен канал CNBC, според който С-500 удря мишена на разстояние от 299 морски мили (553 км).

Системата С-500 е създадена с възможност за експлоатация през идните 25 години. По-рано министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че доставката на системата за войските ще започне през 2020 година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BGвоенният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.