Авиацията на САЩ изпепелила девическо училище в Мосул

Авиацията на САЩ изпепелила девическо училище в Мосул


САЩ с нови тактически грешки, който струват много животи !
Самолетите на коалицията бомбардират всичко наред в града, загинали са дори и деца
Американската авиация нанесе удар по училище за момичета в южната част на иракския град Мосул.

Това съобщи началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на ВС на Русия России Сергей Рудской.„На 21 октомври самолет на ВВС на САЩ нанесе удар по училището за момичета Ал Хадж Юнус, разположено в южната част на град Мосул”.

Позовавайки се на данни на разузнаването, руското министерство на отбраната също съобщи за многобройни въздушни удари, нанесени от водената от САЩ международна коалиция по жилищни квартали и други граждански обекти в Мосул и неговите околности.

„Жертви на тези действия през последните три денонощия са над 60 мирни жители, включително и деца. Ранените са над 200”, каза Сергей Рудской.

Що се отнася до съобщения в медиите за удара на руската авиация по болницата Сухар в сирийския Алепо, то те, по думите на Рудской, не отговарят на истината.


Loading...

Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.