С Т-50 летците имат неограничени възможности за пилотиране и бой

С Т-50 летците имат неограничени възможности за пилотиране и бой

Руският изтребител пето поколение ПАК ФА (Т-50) дава на летците практически неограничени възможности за пилотиране и бой

Това заяви началникът на руските ВКС Виктор Бондарев.

„За момента бих казал, че физиологични граници за пилота на ПАК ФА не съществуват. И по отношение на усвояването, и по отношение на експлоатацията на този летателен апарат“, отбеляза генерал-полковникът.

Според него при Ту-50 не само са подобрени десетки различни параметри, като мощността на двигателя, далечността на полета или обемът експлозиви, който машината може да пренася.

„Конструкторите работят, за да може машината да прави максимално много за пилота“, допълни Бондарев.

По-рано Бондарев съобщи, че първият етап от държавните изпитания на изтребителя е приключен. „Минаваме към втория етап на изпитанията“, каза той.

Сухой ПАК ФА (Т-50) е първият руски изтребител от пето поколение. Основните му конкуренти са американските F-35 и F-22 и китайските Chengdu J-20 и Shenyang J-31. Един изтребител Т-50 струва около $50 милиона.

Проектът ПАК ФА използва вече утвърдени технологии от МиГ 1.44 и Су-47. Двигателят и технологията за производството на частите на изтребителя пето поколение са от Су-47.

Много компоненти на новия изтребител са създадени по време на модернизацията на Су-27, който, в последните си модификации – Су-30СМ и Су-35С – се приближава до способностите на машините пето поколение. / Руски дневник

Вижте още тук:

НОВИЯТ РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ Т-50 ИДВА ВЪОРЪЖЕН ДО ЗЪБИ И ГОТОВ ЗА БОЙ!


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.