Скандал на НАТО-вско учение в Румъния: Наши военни отказали да стрелят по мишени с руски опознавателни знаци!

Скандал на НАТО-вско учение в Румъния: Наши военни отказали да стрелят по мишени с руски опознавателни знаци!
За голям скандал и конфуз на НАТО-вски военни учения, които са се състояли през юни тази година в съседна Румъния съобщават руски сайтове

Става дума за ученията  Noble Jump (NOJP 17), на които са участвали 11 държави – членки на Алианса – Албания, България, Великобритания, Гърция, Испания, Латвия, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния и САЩ.

По време на войсковите стрелби на полигона българските военни и техните командири са отказали да стрелят по мишени, предоставени им от домакините, защото на тях имало опознавателни знаци, които силно напомняли тези на руските войскови части.

А българите по руснаци не стрелят!

Веднага била предизвикана проверка и „грешката“ била оправена, като платната били заменени, а от Алианса се извинили на българите.

Заповядано било информацията да не излиза в публичното пространство, но въпреки това тя все пак се появила.


Loading...

Сайтът Topwar.ru припомня, че през 2014-2015 г. България отказа да приеме на своя територия елементи на американската ПРО. Впоследствие САЩ получиха съгласието на Румъния за това…
Източник: topwar.ru

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.