Ракета от С-300 от базата на ВМФ на Русия в Тартус е поразила неизвестна цел в Средиземно море

Ракета от С-300 от базата на ВМФ на Русия в Тартус е поразила неизвестна цел в Средиземно море


Разположеният в Сирия руски комплекс за ПВО С-300 / възможно и С-400/ е открил огън по неизвестна цел край руската военно морска база в Тартус.

За това са съобщили очевидци, живеещи в пристанищния град. Сирийските блогъри пишат, че руската зенитно ракетна система С-300 е изстреляла ракета по посока на Средиземно море.
Отначало информацията се появи в градските групи на социалните мрежи, в коментарите към постовете местните жители потвърждавали, че са видели и чули пуск на ракетата.


Loading...

Приятел, живеещ близо до пристанището, току що потвърди, че това е било ракета С-300. Русия е прехванала нещо над Средиземно море“, – съобщава сирийския блогър Али Хамдан.
Известно е, че руските кораби в базата в Тартус се прикриват от ЗРК С-300 и С-400. Коя точно система е изстреляла ракетата, практически е невъзможно да се определи визуално.
Източник: news-bulgaria.info

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.