ПОД ОБСТРЕЛ ЛИ СМЕ ???

ПОД ОБСТРЕЛ ЛИ СМЕ ??? Стефан Пройнов


ПОД ОБСТРЕЛ ЛИ СМЕ СЕ ПИТАТ ХОРАТА, ВЕЧЕ ПАДАТ АМЕРИКАНСКИ СНАРЯДИ У НАС !
СНАРЯД ОТ US-БАЗАТА „НОВО СЕЛО“ ПАДНА КРАЙ СЛИВЕНСКО СЕЛО

Снаряд от учение на полигона „Ново село” падна край Глушник, научи „Сливен прес”. За инцидента се разчуло в петък, когато около обед кметът на селото предупредил хората, че предстои взривяване, потвърдиха наши читатели.
Според местните хора, бомбата паднала преди около две седмици на около километър и половина североизточно от селото. Видял я пастир, който предупредил кмета. Информацията стигнала до „Военна полиция” и в петък на мястото пристигнали сапьори от бившата Танкова бригада.

По същото време /петък около обед/ в Сливен бяха забелязани две пожарни коли и линейка, които с включени сирени се отправиха към източния край на града. До обезвреждане на снаряда не се е стигнало, тъй като се оказало, че при падането си той попаднал на твърда скала и се е взривил.
Няма информация за вида на боеприпаса и дали той е на български, американски или други военни, които използват „Ново село”. На сайта на Министерството на отбраната в новините за текущи учения и бойни стрелби на Българската армия през юни, липсват данни за такива на полигона.

Припомняме, че в началото на октомври 2016 г. стана ясно, че американската армия започва проект за подмяна на мишените за стрелба на пехотата, танковете и другата бронирана техника на NSTA /Ново село трейнинг ериа, както американците наричат базата/. Полигонът ще е едно от местата, където ще се проведе многонационалното учение на НАТО „Saber guardian 2017”.


Loading...

Това не е първият случай, когато снаряд от „Ново село” пада край близко населено място. Преди няколко години подобен инцидент имаше и в Горно Александрово.
Източник:slivensega.wordpress.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.