Изтребителят-прехващач МиГ-41 ще може да работи и в космоса

Изтребителят-прехващач МиГ-41 ще може да работи и в космоса
Перспективният авиационен комплекс за далечно прехващане (ПАК ДП) МиГ-41, който се предвижда да замени височинния прехващач МиГ-31, ще може да изпълнява задачи и в космоса, заяви генералният директор на Руската самолетостроителна корпорация “МиГ” Иля Тарасенко, цитиран във вторник (22 август) от РИА Новости.

“Вече работим над него. За нас това е естественото развитие на самолета МиГ-31. Това ще бъде абсолютно нов технологичен самолет.

Нови технологии, незабележимост, работа в космоса, нови скорости, нов радиус”, каза Тарасенко.

Той отбелязва, че всички авангардни постижения ще бъдат реализирани в проекта ПАК ДП.

По-рано във вторник, в хода на Международния военно-технически форум “Армия 2017“, който се провежда в Кубинка в Подмосковието, Тарасенко заяви, че ПАК ДП представлява закономерно развитие на МиГ-31. Доставките за министерството на отбраната могат да започнат в средата на 20-е години.

По думите му, МиГ-41 ще бъде “абсолютно нов самолет“, а не дълбока модернизация на МиГ-31.

Той също така съобщи, че в руския перспективен прехващач ПАК ДП ще бъдат приложени абсолютно нови технологии за работа в арктическата зона.


Loading...

“След това ще се премине и към разработката на негов безпилотен вариант”, отбеляза генералният директор на “МиГ”. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.