Завод “Сокол” в Нижни Новгород започва производство на МиГ-35 от 2018 г.

Завод "Сокол" в Нижни Новгород започва производство на МиГ-35 от 2018 г.
Производството на най-новия изтребител МиГ-35 в завода “Сокол” в Нижни Новгород е планирано да започне в рамките на шест месеца

Това заяви пред журналисти във вторник (29 август) шефът на региона Валери Шанцев, цитиран от РИА “Новости”.

Представянето на МиГ-35 се състоя през януари 2017 г. в московския район Луковица. Сега изтребителят преминава на етап държавни тестове.

“Мисля, че след още някъде половин година или година”, каза Шанцев в отговор на въпроса, кога ще е готов новият самолет.

Той също така отбеляза, че властите са загрижени за натоварването на завод “Сокол”, защото в момента компанията участва в редица проекти.

“Той ще направи модернизацията на Су-31, това е добра програма.


Loading...

Второ – той ще направи около 40% от конфигурацията на новия пътнически самолет Ил-114, а перспектива за него е и новият МиГ, който е на път да се появи”, каза Шанцев. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.