Австралийската армия толерирала сексуалния тормоз над новобранци, твърди доклад

Австралийската армия толерирала сексуалния тормоз над новобранци, твърди доклад


Австралийската армия е толерирала нееднократно сексуалния тормоз над новобранци в юношеска възраст.

Това сочи доклад на разследваща комисия, цитиран от Ройтерс и БТА.
Високопоставени фигури от сферата на отбраната съзнателно са позволявали новобранци, дори на 15-годишна възраст, да бъдат унижавани при практики, известни като ритуали за посвещаване, се посочва в доклада.
Според данните това се е случвало поне от 60-те години на миналия век.

През 70-те и 80-те години новобранци са били подложени на тежък сексуален и физически тормоз от по-стари войници, а ръководството не е успяло да се справи със създалата се култура на упражняване на тормоз.
Случаи на тормоз са установени и в рамките на програма за кадети, в която кандидати се приемат от 13-годишна възраст. От 2001 г. са установени 154 случая на тормоз.

Докладът е публикуван от комисия, занимаваща се с реакцията на различни институции срещу тормоз над деца.


Loading...

На въпроси на Ройтерс програмата за прием на кадети на австралийската армия посочва, че е реформирала мерките си за гарантиране сигурността на младежите и че се проявява нулева толерантност към случаи на тормоз.
От програмата обаче не коментират данните в доклада.
Източник: offnews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.