Шест хиляди АК-74М от последна модификация постъпиха в редиците на Централния военен окръг

Шест хиляди АК-74М от последна модификация постъпиха в редиците на Централния военен окръг

Партида от 6000 автомата “Калашников” АК-74М от последна модификация постъпи на въоръжение в Централния военен окръг, съобщи началникът на службата за ракетно-артилерийско въоръжение Михаил Кузин, цитиран от “Российская газета“.

От новото оръжие ще получат общовойсковите и разузнавателните подразделения. Автоматите с калибър 5,45 мм с комплект от модернизации “Обвес” са снабдени с планка “Пикатини”.

Тази система за релсово закрепване позволява монтирането на различно оборудване към стрелковото оръжие – дневни и нощни прицели, лазерни целеуказатели, фенери и др.

АК-74М имат регулируем по дължина приклад за удобство при стрелбата, усъвършенствани пълнители от полупрозрачен полимерен материал (което дава възможност визуално да се контролира изразходването на боеприпасите).

Модернизираният ствол е получил в наследство от предшественика си възможността за употреба на щик-нож или подцевен гранатомет.

Тъй като автоматите са предназначени за разузнавачи, те са допълнително снабдени с универсални приспособления за безшумна стрелба.

Както подчерта подполковник Кузин, благодарение на модернизацията е повишена с 1,5 пъти и ефективността на употребата на оръжието по критерия за “честота на поразяването” на разстояние до 300 м. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.