Хайдушки времена

Хайдушки времена
Дойдоха ли пак хайдушки времена? МО се разпродава вместо да се запасява!

Притеснени български офицери ни сигнализираха за поредното безобразие и пладнешки обир, който се извършва според тях в министерството на отбраната.

Същите ни предоставиха списък от който е видно, че като оръжия с отпаднала стойност са посочени минохвъргачки на стойност между 3000/4000лв. броя, произведени през 34-37 год., както и противотанкови оръдия на почти същата ценa, без да е посочена година на производство.

Следва да се има предвид, обясниха офицерите, че тези оръжия са много ценни, тъй като имат висока колекционерска стойност. Колекционери дават в пъти по-високи цени от посочените от МО, тъй като освен в колекции тези оръжия се наемат при заснемане на филми за Втората световна война като наемът им за седмица е колкото посочена от министерството на Каракачанов.

В тази връзка буди недоумение, защо виден патриот и войвода като военния министър Каракачанов не е дал тези цени военни експонати на Военния музей? Сигурно това ще стане чрез посредници и тези ценни оръжия ще красят чужди частни колекции, а може би ще отпътуват от България декларирани като боклук/скрап, по вече утвърдените канали.

В тази връзка връзка е добре нашите служби да си зададат въпроса, какво още може да се внася и изнася чрез утвърдените боклукчийски канали. А именно какво ли съдържат контейнерите с боклук и скрап, питат достойните български офицери? / otupor

Спомняте си как бяха арестувани и изземвани оръжията на клуб „Традиция“, който техните собственици по надлежен ред бяха закупили регистрирали и реставрирали, а сега се посяга на такива в МО.

Там където има предпоставка за корупционни практики най-вероятно има и корупция, но тя е усещане за едни, а за други си е далавера. И така Войводата най-вероятно пак ще се облажи, а щом военните шушукат значи има защо.

И когато на главатаря – войводата му викат, че са дошли хайдушки времена не ми я хвали като няма място тук нито за закони, нито за свобода!


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.